Vincent Wijnen Riems

Vanaf september 2016 heeft Vincent Wijnen Riems Dansschool Salsa in Breda en de Grott overgenomen.
Sinds 2013 was hij al verbonden aan Dansschool Salsa in Breda.
Hij is al jaren een zeer ervaring als dansdocent en voormalig PGA Golf teaching Professional.
Door de 24/7 werkzaamheden als Happy Entrepreneur van zijn dansschool is hij niet meer actief en uitvoerend Golfleraar. Wel zie je hem geregeld een frisse neus halen op zijn homecourse "De Haenen" in Teteringen!

Geboren 1 juli 1975 in Vlaardingen en al jaren een bekend gezicht in de dansscene. Hij is begonnen als recreatief danser en al snel bleek dat Vincent aardig gedreven en talentvol is.

"Ik vond het eigenlijk vanaf het eerste uur leuk om anderen ook Salsa te leren en in 1999 krijg ik de kans om als docent danslessen, workshops en bootcamps te verzorgen in o.a. Rotterdam, Utrecht, Hellevoetsluis, Den Haag, Delft en Breda. Dat heb ik t/m 2016 gedaan voor verschillende dansscholen en opdrachtgevers", vertelt Vincent.
Voor zijn cursisten, die zich heel graag als danser wilden ontwikkelen en tevens wilden ervaren hoe het zou zijn om zelf op te treden, heeft Vincent in de loop van de jaren vele choreografieën gemaakt. Vanaf 2013 is Vincent salsa docent bij dansschool Salsa In Breda.

Als docent staat Vincent bekend om zijn ontspannen en duidelijke maar geduldige manier van lesgeven, zijn originele combinaties, perfectionisme en strakke spins. Creatief en dynamisch met een zeer eigen stijl en een ongekende passie voor salsa. Gewapend met een grote dosis humor en plezier is hij een van de weinige dansleraren die altijd weer terug valt op de basis van het zetten van de stappen, als de basis van de verscheidene ritmes van de instrumenten die het totale plaatje compleet.

Vincent heeft zich als danser in de begin jaren van Salsa Dance Squad en met Patrick Rosheuvel bij Los Intocables, maar zeker ook later als choreograaf van zijn eigen Dance Company verder als "ON1" danser ontwikkeld. Tijdens deze periode is Vincent bevoorrecht geweest om op te mogen treden in Nederland als ver daar buiten. Met als een van zijn hoogte punten het optreden met Los Intocables in Puerto Rico in 2003 en een jaar later solo in 2004.

Meerdere keren heeft Vincent op het paradijs eiland Bali, Indonesië de meest gezellige denkbare salsa workshops verzorgd voor jong en oud. Vincent: "Het is mooi om te zien hoe het niveau hier de afgelopen jaren is gestegen naar bijzondere hoogtes".

Salsa in Breda Nieuwsbrief

vul a.u.b. uw e-mailadres in vul a.u.b. uw achternaam in vul a.u.b. uw voornaam in Invalid Input