22 juni workshop Kizomba Remnie & Liese | 29 juni workshops Salsa Partnering & Body Connection Steffie & Carlos

Where else…?

Maak kennis met
onze docenten

VINCENT

Dag lieve allemaal!

De enige man tussen al het vrouwelijke geweld en neem maar aan dat het een zegen is om met zoveel moois, schoons, professioneels en loyaals week in week uit mee te mogen werken!

Hoe ben ik als “HAPPY ENTREPRENEUR” van Dansschool Salsa (V)in Breda hier uiteindelijk terecht gekomen?

Net als velen van jullie ben ik begonnen met een proeflesje om te zien of het wat was.
In de stad “Achter de duinen” in een achteraf zaaltje op 2 hoog van een steak-restaurant startte ik met mijn vader, moeder, neef, nichtje en tante ons salsa-avontuur na de zomer van 1994(!).
De gedrevenheid zat er toen al goed in, dus zochten wij een geschiktere dansschool voor ons en die vonden wij al snel een stukje verderop.
Na heel veel vrijdagdansavonden op de dansschool, want echt veel feesten waren er toen nog niet, kwam de mogelijkheid om les te geven, want salsa was hotter dan hot aan het worden!
In Rotterdam start mijn sprong in het diepe en de fameuze woorden” Goedenavond allemaal, welkom op de les!” was een feit. Mijn grootste fans zullen altijd mijn ouders zijn(geweest), want zij zaten vol trots en gedrevenheid op rij 1 bij mijn 1e les.

In deze periode dansten wij een “omgekeerde” basis die toen ter tijd veel op de Antillen werd gedanst. In 2001 koos ik om de switch te maken naar de links-voor-basis zoals wij die nu kennen, omdat ik inzag dat daar de toekomst lag.
De energie was hoog en mijn haren waren veel en wild toen ik werd gevraagd om mee te dansen met show-groepen. Daarbij hadden wij op de dansschool een grote gedreven studentengroep die ook heel graag choreo’s wilden leren en dansen voor publiek! Zodoende hebben wij na veel bloed, zweet, tranen geweldig mooie momenten beleefd om op te treden door heel NL en klein daarbuiten met als hoogtepunt verscheidene optredens tijdens het Salsa Congress Mundial in Puerto Rico.

Wat je misschien nog niet wist is dat ik toen ook PGA teaching golfprofessional was en eerst als freelancer en daarna vast in Rotterdam golflessen gaf.
Dit kon ik vanaf 2007 steeds beter combineren naast het geven van danslessen.

De eigenaar van Salsaventura klopte toen niet veel later bij mij aan met het verzoek om voor hen les te geven. En zie daar… mijn volgend avontuur ging van start.
Door heel de randstad was ik te vinden voor reguliere lessen, workshops, bootcamps, zomercursussen en wat nog meer. Van Salsa tot Bachata tot Kizomba… Ik was er!

Na een korte uitstap in China om daar golflessen te verzorgen in 2011 kwam ik terug naar NL en realiseerde dat wij in NL in een “crisis” zaten. Plots geen werk, geld of de mogelijkheid om te werken als dansleraar of golfleraar maakte het niet gemakkelijk.

En toen kwam er een belletje uit Breda in 2013. Een docent bij Salsa in Breda stopte ermee en er was plek om les te geven!
Met 2 handen werd die kans aangepakt en in september van dat jaar stond ik oog in oog met het Bredase…
Wat een cultuurshock was dat!
Ik kom uit een niet-lullen maar poetsen mentaliteit waarbij wij politiek correct zeggen wat wij vinden of voelen. “Nee-zeggen” was heel normaal, maar niet in Breda. Oei daar moesten de handschoenen voor aan en delicaat om de hete brij draaien. Noooouuuu, dat heb ik geweten. Maar het vertrouwen van de oude eigenaar Marc Grottendiek was er en uiteindelijk in 2016 besloot hij zijn salsaschoenen aan de wilgen te hangen en gaf mij het vertrouwen en de sleutels van de zaak om het succes eigenhandig voort te zetten.
Door hard te werken en ervaring op te doen met de cultuur in Breda, door te vallen en op te staan, maar wel altijd bij mijzelf te blijven gepaard met de nog steeds hanterende slechte vorm van humor 😉 is de dansschool groeiende en zijn wij nog lang niet klaar!
Een dansschool waar vijf avonden les wordt gegeven, salsa-events worden georganiseerd in Breda waarbij kwaliteit, humor, respect en “doe maar gek, dan doe je normaal genoeg”, binnen de kaders van normen en waarden samen met elkaar geworden zijn tot een succesvolle “familie” dansschool waar iedereen welkom is!
En nee… werk is niet het enige waarom ik nu trots Bredanaar ben geworden!
Er kwam op een goed moment ook een dame de dansschool binnenlopen in 2016. Haar naam is Simone!
Een paar afspraakjes verder… en de rest is geschiedenis! De langste verloving tot nu toe (!), 2 prachtige kindjes verder en de 3e opkomst (augustus ’24) is zij het beste en mooiste wat mij mocht overkomen.
Zij is een ontzettend groot aandeel in het succes van de dansschool en ben haar eeuwig dankbaar om met haar dit (levens)avontuur dagelijks te mogen ervaren!

Ik heb altijd getracht bescheiden en gereserveerd te blijven waar ik mij focus op het lange termijn verhaal. Tot op de dag van vandaag is deze jongen bevoorrecht om mijn kennis en liefde te mogen delen voor het salsa-dansen met een ieder die er voor openstaat. De mooie momenten die salsa met zich meebrengt zoals het binden en samenbrengen van mensen en creëren van een gemeenschap op de dansschool waar mijn zich fijn en veilig voelt, graag komt en het ziet als een verlengde van hun woonkamer.

Wanneer is het voor mij genoeg?
Voorlopig nog lang niet! Waarschijnlijk zijn jullie mij eerder zat hahaha!
Ik hoop dat ik met wat ik doe, mensen kan raken en in hun leven iets moois kan meegeven en kan verrijken in de vorm van Salsa dansen, een stukje persoonlijke “levenslessen” en al het moois wat die combi met zich meebrengt.

SIMONE

Van jongs af aan was dansen mijn grote liefde! Ik herinner me nog goed hoe ik als klein meisje in mijn verkleedkleren voor de spiegel stond en mijn eigen dansvoorstellingen gaf. Op mijn 8e kreeg ik de kans om deel uit te maken van een streetdance showteam, en dat was het begin van mijn dansavontuur.

Na vele jaren van streetdance, begon ik mijn tienerjaren met stijldansen en klom ik langzaam op naar het niveau van topklasse 3. Maar dit was niet het einde van mijn danspad! Tijdens mijn studie belandde ik in een Braziliaans carnavalsteam, waar ik met trots meeliep in kleurrijke parades met een verentooi op mijn hoofd.

Een paar jaar later bracht mijn bewondering voor Shakira me naar de wereld van het buikdansen, een kunst die ik met passie beoefende gedurende drie geweldige jaren. Het hoogtepunt? Het moment waarop ons buikdans team het Nederlands Kampioenschap won! Maar temidden van al deze dansstijlen bleef de verleiding van salsa muziek aan me trekken…

Uiteindelijk besloot ik de sprong te wagen en stapte ik in mijn uppie binnen bij Dansschool Salsa in Breda. Het warme ontvangst en toegewijde docenten lieten me al snel vijf keer per week salsa dansen, van lessen tot aan ‘social dancing’ op feestjes. De dansschool werd al snel mijn tweede thuis.

Gedurende twee intense jaren verdiepte ik me in de Cubaanse salsa-stijl, een element dat ik nog steeds graag in mijn dansen integreer. En nu, na 9 jaar salsa dansen, blijft mijn enthousiasme onverminderd. Het is een vreugde om mijn passie te delen met de cursisten en te zien hoe beginnende dansers uitgroeien tot gepassioneerde gevorderden! Het prachtige van salsa is dat het een universele taal is. Jong en oud, en mensen van over de hele wereld, komen samen om te dansen.

Tijdens de lessen zul je de diverse invloeden uit mijn dansverleden terugvinden, vooral in de ladystyling. Ik sta te popelen om je met enthousiasme en toewijding verder te begeleiden op de dansvloer. Laten we samen dansen en genieten van elke stap!

Anke

Ik ben Anke en sinds 2024 actief als vliegende keep, of assistent. Echter al sinds 2013 aangehaakt bij Salsa in Breda als cursist. Ooit begonnen omdat het aangeraden werd door een vriendin en inmiddels al meer dan een decennia salsa aan het dansen.

 

Van jongs af aan ben ik al bezig met bewegen. Mijn idolen waren dan ook Michael Jackson en Tina Turner (die benen!). Op de basisschool was dat een combinatie van 4 dagen turnen en jazzdansen. Dat bleek echter niet meer te combineren op de middelbare school en daardoor de keuze gemaakt voor turnen. Tijdens de studietijd een overstap gemaakt naar moderne dans. Bij mijn stage in Mexico en later bij mijn vrijwilligerswerk in Peru in aanraking gekomen met salsa dansen. ¡Qué chévere!

Ik geniet van de connectie die je met een wildvreemde kan realiseren door samen te dansen. Samen aan te voelen waar de ander zit en hoe je plezier en sensualiteit kan combineren. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die chagrijnig werd na een avond salsa dansen.

Als ik assisteer dan hoop ik je naast plezier ook een stukje beter te maken. Ik ben positief kritisch en help je graag om je techniek te verbeteren zodat je op feestjes met iedereen kan verbinden in dans. Met af en toe een grapje en soms serieus geeft het mij enorm veel plezier om op en naast dansvloer Salsa in Breda een warm hart toe te dragen.

 

Mallory

Hi everyone, my name is Mallory, I am as young as I look like and live in Breda with my lovely husband and 2 boys. Originally  I come from the south of France. I moved to the Netherlands 13 years ago for love (I have got that question asked very often) 🙂
I am a student from Salsa in Breda level Advanced Plus for a bit more than a year and half.  I was given the opportunity by Vincent and Simone, to join their team and help Vincent on Wednesdays that I grabbed with excitement and pride. Its not my first experience, as I helped my 2 former teachers in this same school few years ago.

I have been dancing salsa for over 11 years already, and I am very happy to be able to share my knowledge with our students, and it helps me as well to improve my dancing skills because there is always room to learn and improve !  
What I really like about teaching is to share my passion for dancing, the possibility to meet new people, and seeing all the progress in the end of the year is such a good reward . Lots of challenges and lots of fun !

As far as I can remember I have always been dancing, in my village you had 2 choices for sport activity , dancing, or rugby, my choice was quickly made ! through the years I took all the experiences possible, small dancing schools, big schools, entertainment in hotel club, workshops, in different styles, modern jazz, classical, 6 years of Flamenco. But I found in salsa more than just a hobby, I found “my” style and that is something you will see and feel during the classes!

 

Sabine

Hoi, ik ben Sabine Langeler en assisteer met veel plezier tijdens de lessen op maandagavond.

Al van kleins af aan ben ik gek op dansen. Als ukkie wilde ik ‘Spaanse danseres’ worden en danste ik enthousiast mee op de nummers van kinderen voor kinderen. Na bijna 8 jaar stijldansen leek het dansen voor mij op te houden omdat ik geen vaste danspartner meer kon vinden. 

Toen vond ik de salsa. Die paar minuten samen met iemand, ongeacht niveau, leeftijd of achtergrond een feestje maken op de muziek, daar doe ik het voor. Na een tussenpauze van maar liefst 7 jaar, waarin ik andere vormen van dansen heb uitgeprobeerd, ben ik weer teruggekomen bij mijn grote liefde, salsa. Inmiddels dans ik ruim 7 jaar met veel plezier bij Salsa in Breda. Ik heb in deze tijd veel bij geleerd en mijn enthousiasme is nog meer gegroeid.

Ik vind het leuk dat ik dit nu op de maandagavond met anderen kan delen tijdens de lessen. Ik hoop je binnenkort te zien op de dansvloer!  

Minke
Hallo allemaal, ik ben Minke!
Zoals jullie misschien wel kunnen raden heb ik een passie voor dansen. In 2018 is mijn avontuur bij Salsa in Breda begonnen. Al snel was ik verliefd op salsa, op de leuke mensen en op de prachtige locatie.
Salsa dansen is voor mij de perfecte hobby. het voelt als een combinatie van uitgaan, sporten, sociaal zijn en ontspanning. Dat gun ik iedereen.
Die ontspanning begint al als ik binnen loop. Het voelt als thuiskomen, de rest van de wereld bestaat even niet. Dansen, en lesgeven zijn voor mij de beste manieren om mijn hoofd leeg te maken. De mensen die bij ons dansen dragen daar enorm aan bij. Het voelt als een warme groep waarbij iedereen welkom is en met open armen wordt onthaald. Dat doen we met zijn allen en daar ben ik ontzettend trots op!
Sinds 2019 assisteer ik Vincent bij de lessen. Dit heeft me alleen nog maar enthousiaster gemaakt. Mensen zien groeien en genieten, en daar aan mogen bijdragen is echt heel waardevol. De beginnerslessen vind ik dan ook de allerleukste. Hoe snel nieuwe dansers groeien van een basispas naar hele dansen en hoe enthousiast ze zijn is een genot om te zien. Dat ik daar aan kan bijdragen is magisch.
Ik hoop dan ook in de toekomst mijn passie en kennis voor salsa met nog veel meer mensen te kunnen delen.
Tot snel! “

 

Liza

Ik ben dus Liza!

Toen ik in 2017 mijn eerste salsa stapjes deed had ik nooit gedacht dat salsadansen zo’n groot onderdeel van mijn leven zou worden! Eén les per week werden er al snel meerdere en nadat ik de drempel overging en mijn eerste salsafeest bezocht was ik “verslaafd”. De mensen, de muziek, de feesten, er ging een hele leuke wereld voor me open!

 

Kort daarvoor was ik vanuit Enschede naar Brabant verhuist en door te beginnen met salsadansen leerde ik snel nieuwe mensen in mijn omgeving kennen. Dansen verbindt mensen, dat heb ik zelf ondervonden. Sommige van mijn beste vrienden heb ik via het dansen leren kennen.

 

Ik ben erg fanatiek! Bijna elke dag ben ik wel met dansen bezig. Als ik niet in de dansschool aanwezig ben doe ik vaak solo oefeningen thuis, ik de weekenden volg ik regelmatig bootcamps door heel Nederland heen en ik ga geregeld naar buitenlandse congressen. Ik wil me blijven ontwikkelen en ik denk dat je nooit uitgeleerd bent. Ondertussen heb ik bij meerdere showteams getraind en heb ik zelf een paar keer op een podium mogen staan met een salsa-show. Dit zijn ervaringen die ik enorm koester, maar geven me ook de drive om nog “beter” te willen worden.

 

Lesgeven/ Assisteren zie ik als een verrijking van mijn eigen dansen, en hoe gek het misschien ook klinkt, mijn favoriete lessen om te geven zijn de beginners cursussen! Ik vind het prachtig om mensen het salsadansen te zien ontdekken. Ik herken mezelf erin toen ik zelf net begon met dansen. Ik vind het dan ook fantastisch om mijn passie te kunnen delen en daar mensen blij van te zien worden.

 

Ik geef vrouwelijke leerlingen graag handvatten en voorbeelden mee om hun dansen te verrijken, maar ik raad altijd aan dat dames daarin zelf gaan voelen en ontdekken wat er bij hen past, iedereen is anders en heeft zijn eigen talenten.

 

Dinsdagavond is mijn vaste dag dat ik Lesgeef/ Assisteer maar ik ben vaak te vinden tijdens onze vrijdansavond. Zolang ik een excuus heb om op de dansvloer te staan ben ik blij dus vraag me gerust voor een dansje als ik er ben!

 

Wie weet zien we elkaar binnenkort in de lessen of op de dansvloer?

Louise

Hi,

Mijn verhaal komt binnenkort

Chat openen
Hallo 👋
Op welke manier kunnen wij jullie swingend helpen?